Poduri de sticla in China

Zhangjiajie Canyon

2
China a dezvoltat o obsesie pentru culoarele de sticla. Ultima constructie se afla in Hubei, si se numeste Culoarul de Est Taiheng, care aproape ca ofera socuri turistilor in momentul in care acestia descopera ca, pe masura ce inainteaza, sticla incepe sa se crape sub picioare.

Din fericire, este doar o iluzie optica, intrucat efectul de crapare este special conceput pentru vizitatori. In momentul in care senzorul detecteaza trecatori, sticla ofera aceste efecte vizuale si sonore. Pentru linistea turistilor, aceasta parte a fost instalata la sfarsitul podului, care are o suprafata de aproximativ 2 metri (6.5 feet) latime si 266 metri (872 feet) lungime.

1

Pe langa culoarul de Est Taiheng, mai exista si alte atractii de acest fel in China, cum ar fi podul  Zhangjiajie Glass Bridge, cel mai lung si inalt pod de sticla, suspendat la o inaltime de 260 metri (863 feet), deasupra Parcului National Forestier Zhangjiajie din provincia Hunan.3

China planuieste sa construiasca un pod “invizibil” in aceeasi regiune, construit din otel inoxidabil oglinda si sist bituminos reflectiv, suspendat la 300 metri inaltime intre doi munti din Canionul Zhangjiajie.4

Mai exista asemenea constructii si in muntii din provincia Shaanxi, unde se intalneste un pod de sticla de 69 metri (226 feet), sau culoarul de sticla de la etajul 88 al Turnului Jinmao din Shanghai. Construit la o inaltime de 340 metri (1,115 feet), vizitatorii trebuie sa se lege de un cablu pentru a-l putea traversa.