Royal Express, noul tren de lux al Japoniei

3

S-a lansat un nou tren de lux ce ofera turistilor posibilitatea de a calatori cu stil de la Yokohama (langa Tokyo) la Peninsula Izu -o zona cu coaste pitoresti. 

Royal Express – noua achizitie a Japoniei in materie de trenuri de lux – a fost conceput de proiectantul trenului pentru plimbari panoramice Seven Stars Kyushu, de la culoarea exterioara a trenului de un albastru regal, panala uniformele personalului. 

Acest tren va functiona intre statia JR Yokohama din Yokohama si statia Itokyu Shimoda dinorasul Shimoda, dinpartea sudica a Peninsulei Izu. Acesta va oferi pasagerilor ocazia de a trai o experienta eleganta pe aceasta ruta, beneficiind la bordul acestuia si de cina sau reprezentatii muzicale. Poate imbarca 100 de  pasageri, fiind unul dintre trenurile cu capacitatea cea mai mare de turisti din Japonia.  Pasagerii pot achizitiona fie bilete dus, cu o masa inclusa, fie pot alege din trei optiuni de calatorie de lunga durata, fiecare incluzand o calatorie de retur, mesele, cazare pe timpul noptii si activitati de admirare a peisajelor in Izu. Mesele vor fi pregatite de bucatarii sef Chikara Yamada pedirectia Yokohama-Izu si Michiyo Kawano pe directia Izu-Yokohama.

Aceste croaziere sunt posibile doar pentru grupuri cu copii maimari de 13 ani, vagoanele acestuia de la clasa Gold,pentru familii, cuprinde banchete special concepute pentru parinti cu copii mici, pentru a putea sta impreuna, pe langa tarcul cu mingi si biblioteca cu carti pentru copii ce se afla la bord. 

Pasagerii au de asemenea diverse facilitati in statia Yokohama, inainte de imbarcare: o sala privata de asteptare (Royal Lounge), care este deschisa doar pentru pasagerii Royal Express passengers si o cafenea (Royal Cafe, deschisa intre orele business: 7am si 10pm).4

Un bilet dus la bordul Royal Express va costa intre  25,000 yen si 35,000 yen de persoana, in timp ce calatoriile de lunga durata incep de la 135,000 yeni/persoana in cusetele de 2-4 persoane. 

Serviciul este operat in asociere cu Tokyo Corporation, care administreaza diverse linii din Tokyo, si Izukyu Corporation, care opereaza linia principala Izukyu Line din pensinsula Izu.

Odata ajunsi in Izu, pasagerii vorputea lua un oricare alt tren de retur in Tokyo, sau sa se bucure de locurile istorice locale, sau locuri naturale cum ar fi vulcanul Mt. Omuro si parcul de cactusi din imprejurimi, sau Tokaikan, un fost ryokan (han traditional Japonez) foarte bine pastrat, in orasul Ito, si pestera Ryugu, plaja Toji si mormantul celmai vechi din Izu, Shirahama Shrine, din orasul Shimoda.

Pe langa minunatelepeisaje si izvoare de relaxare , peninsula Izu este renumita pentru cele mai importante evenimente moderne din istoria Japoniei, si anume, acela in care Japonia s-a deschis catre lumea exterioara dupa o perioada de 200 de ani de izolare, dupa sosirea vaselor negre ale Commodore Perry din America in anul 1854. 

Tururi in Tokyo:

Tours by Bullet Train from Tokyo