Disneyland Hong Kong

Disneyland Hong Kong este un parc tematic american cu trasaturi chinezesti. Parcul condensat, care a  fost construit pe teren asanat langa aeroportul Hong Kong si inaugurat in 2005, cuprinde cateva atractii  simbolice Disney, dar s-au facut si concesii, in special in ceea ce  priveste superstitiile chinezesti (de exemplu, nu exista ceasuri pe Main Street, S.U.A) si mancarea, care este specific asiatica.

disneyland hk

Cei care spera sa traiasca in acest parc experienta din Disneyland California vor fi probabil dezamagiti, deoarece parcul este mai modest decat fratii sai din alte colturi ale lumii in ceea ce priveste atractiile. Dupa ce treci de intrarea principala, ajungi la Main Street SUA , plina de magazine ale caror rafturi sunt ticsite cu jucarii si alte suvenire, alaturi de cafenele, restaurante si centre de informatii la primaria din Piata Centrala.

fireworksdisneylandhk

La centrul de informatii poti face rezervari la restaurante, schimba valuta, lasa mesaje si procura harti ale parcului. O excursie cu Trenuletul Disneyland Hong Kong care inconjoara parcul plecand din Main Street, este o buna modalitate de a te familiariza cu arhitectura si atractiile parcului.

HK-Disneyland-Tomorrowland

Cursele acvatice din Adventureland te vor duce la Jungle Rivers si la Insula lui Tarzan si Casa din copac cu ajutorul plutelor.

Fantasyland este locul care gazduieste emblematicul castel al Frumoasei adormite, precum si cinematograful 3D PhilharMagic al lui Mickey, unde, pe un ecran urias, ruleaza secvente din filme clasice de desene animate precum “Lion King” si “Mica Sirena” imbunatatite cu efecte speciale.hkdisney

Cea mai recenta atractie este faimoasa “It’s a Small World” care poarta vizitatorii intr-o calatorie cu barca printr-o lume de papusi care canta si danseaza.

Cea mai interesanta zona a parcului este probabil Tomorrowland care ofera doar curse in viteza generatoare de adrenalina: un montagnes russes in interior, Space Mountain, si un joc interactiv cu lasere, Buzz Light Year Astro Blasters. Langa parc se afla doua hoteluri, Hong Kong Disneyland Hotel, cu o “eleganta victoriana” exagerata, si un enorm si opulent Disney’s Hollywood Hotel.

hong kong disneyland tomorrowland

Sursa text: National Geographic Traveller

Source photos: Pixabay

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *