Cele mai scumpe diamante din lume

Intotdeauna bijuteriile, si, mai ales diamantele, au avut o putere extraordinara asupra oamenilor, intrucat orice persoana viseaza la ele, si, de cele mai multe ori, e innebunita dupa ele.

333

De obicei, cele mai frumoase bijuterii sunt facute din diamante, si exista o regula universala conform careia, cu cat bijuteria este mai mare, mai deosebita, si cu cat mai rara este piatra, cu atat este mai scumpa si mai apreciata. De obieci, cea mai interesanta bijuterie are si o istorie interesanta, acest lucru facand-o si mai misterioasa. Mai jos sunt prezentate cele mai scumpe bijuterii cu diamante  din lume, fiecare unica si cu propria poveste.

10. Bratara Pantera Wallis Simpson, 12.4 milioane $

Pantera Wallis Simpson

Aceasta bratara pantera cu onix si diamante, creata de Cartier Paris in 1952, a fost in posesia unei persoane importante din America, ducesa de Windsor Wallis Simpson, care era cunoscuta pentru eleganta ei, stilul sofisticat dar si clasic in sensul fashion. Bratara a fost cumparata de trei ori la pretul sau estimat, de catre un cumparator anonim in timpul unei licitatii de la un eveniment din Sotheby, chiar daca nu era intr-o conditie foarte buna (spre exemplu, ii lipseau cateva pietricele). Se zvoneste ca Madonna, care a regizat un film despre ducesa Simpson si iubitul sau Regele Edward VII, ar fi cumparat mult ravnita bijuterie.

9. Tiara din smaralde si diamante, 12.7 milioane $

935

Aceasta tiara unimitoare din smaralde si diamante, al carui proprietar a fost Printesa Katharina Henckel de Donnersmarck, este creata din 11 smaralde columbiene foarte rare, in forma de picaturi, catarind 500 Karate. Se spune ca aceasta tiara apartine acum colectiei personale a imparatesei Eugenie. Tiara a fost comisionata in 1900 de Guido Count von Henckel  pentru a doua sa sotie. A fost vanduta apoi la un pret cu 2 milioane $ mai mare decat pretul initial estimat de 12,7 milioane $, in timpul unei vanzari de bijuterii nobile de la Sotheby.

8. Rubin in forma de inima, 14 milioane $

8

Una dintre cele mai vechi si mai respectate companii de bijuterii din lume, Garrard, detine cea mai valoroasa piesa estimata la valoarea de 14 milioane $. Acest rubin Burmese in forma de inima, de 40.63 karate este montat pe un colier din diamante de 155 karate, putand fi transformat si intr-o tiara. Rubinul este foarte rar, iar laboratoarele elvetiene i-au confirmat autenticitatea si raritatea.

7. Inel Bulgari cu diamant albastru, 15.7 milioane $ Bulgari

Acest inel Bulgari cu 2 pietre este unic din multe  motive, avand astfel o valoare foarte mare. In primul rand, este format dintr-un diamant albastru in forma triunghiulara, cu greutatea de 10.95 karate; apoi, mai are o piatra de aceeasi forma de 9.87 karate; in al treilea rand, este o creatie originala Bulgari, creata in 1972. Aceasta bijuterie fina vine cu un certificat de la Institutul Gemologic American, care confirma greutatea diamantelor, claritatea, culoarea si perfectiunea.

6. Inel Chopard cu diamant albastru, 16.26 milioane $Chopard

Diamantele albastre sunt foarte rare si sunt cele mai cautate piese in industria bijuteriilor. Aceasta piesa extraordinara de Chopard  este considerata crema acestei culturi. Acest inel cu diamant oval albastru si diamante in forma de triunghi in jurul acestuia, cantareste 18 karate de aur alb. Toate aceste caracteristici speciale il fac o piesa de rezistenta de top, avand  o valoare curenta de 1.7 miloane $ per karat.

5. Colier cu diamant Ocean in forma de inima, 20 milioane $536

Acest colier este cu siguranta unul dintre cele mai renumite piese de bijuterii foarte scumpe, imitand cu exactitate colierul folosit in filmul Titanic. Cine poate uita scena in care acest obiect era singurul purtat de personajul Rose in scena in care era desenata? Acest colier a fost creat de bijutierul Harry Winston si are un diamant albastru cu o greutate de 15 carate. A fost cea mai scumpa piesa purtata vreodata la Academy Awards in 1998 de catre actrita Gloria Stuart, cea care a jucat rolul tinerei Rose in Titanic. De fapt, chiar si replicile acestei bijuterii se vand pentru pretul de 3.5 milioane $, la licitatii.

4. Diamantul Roz perfect, 23.2 milioane $

Pink Diamond

Diamantele sunt extrem de scumpe, insa cele  mai  scumpe sunt cele colorate, dupa cum se stie. Acest inel are un diamant roz perfect, cu o forma rectangulara, cantarind 14.23 karate, fiind flancat pe lateral de diamante cu aceeasi forma cantarind 1.73 respectiv 1.67 karate. Pentru a intruchipa perfectiunea, cele trei diamante sunt montate pe un inel din aur alb si rose de 18 karate.

3. Diamant Wittelsbach-Graff, 24.3 milioane $Diamant Graff

Aceasta piesa prelucrata superb are o istorie oarecum interesanta. Originea sa pleaca din minele Regatului Indian din Golkonda. Dupa cum spun legendele, acesta a intrat in posesia regelui Philip IV al Spaniei, ca si zestre pentru fiica sa. Adevarat sau nu, bijuteria a intrat apoi in posesia familiei Habsburg, fiind apoi transferata familiei Wittelsbach de Bavaria. A revenit familiei in 2008, cand Laurence Graff l-a cumparat si l-a taiat in trei piese pentru a-i inlatura imperfectiunile, transformand-ul intr-un diamant de 4 karate, numit acum Wittelsbach-Graff.

2. Diamond Bikini, 30 milioane $Diamond-Bikini-by-Susan-Rosen-And-Steinmetz-for-30-million

In 2006, super modelul Molly Sims a purtat o pereche de bikini intr-o prezentare de costume de baie Sports Illustrated. De atunci au ramas cei mai scumpi bikini din lume. Adevarul este ca, este si una dintre cele mai scumpe piese de bijuterii, cu un pret de 30 milioane $, avand diamante de peste 150 karate, toate incrustate in platina.Aceasta piesa  a fost  creata creata de Susan Rosen si Steinmetz Diamonds.

1. Graff Pink, 46.2 milioane $graff pink

Se stiu mult prea putine despre originea acestui diamant extrem de rar de 24.78 karate. A fost achizitionat de catre un colectionar privat de la faimosul bijutier american Harry Winston, apoi  a fost vandut la licitatie unui alt colectionar faimos de bijuterii Laurence Graff. Pretul la care a fost vandut reprezinta cea mai mare suma cheltuita vreodata pe o piesa de bijuterie. Fara indoiala este cel mai valoros diamant.

Source: The Richest

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *