Insula Mauritius

Insula Mauritius

Un paradis pe Pamant…

1Mauritius

Insula Mauritius se afla in mijlocul Oceanului Indian la 1,200 mile distanta de coasta estica a Africii, avand 330 km de plaje alb imaculat.  Arhipelagul Mauritius cuprinde doua insule: prima este Mauritius si cea de-a doua este Rodriguez (la o distanta de 500 kmde prima insula). Sezonul de varf pentru vizitarea insulei este de Craciun si Anul Nou. Insa perioada propice pentru relaxarea pe aceasta insula este intre iulie si septembrie, cand nu este la fel de aglomerat.

mauritius2

Prima denumire a insulei a fost Dina Mashriq (Insula Estica), denumire data de arabi, portughezii au numit-o insula Lebedei (cand au descoperit-o prima oara in anii 1500), olandezii (primii care u incercat sa locuiasca aici) au numit-o Mauritius dupa printul Maurice of Nassau, iar sub guvernarea franceza, numele insulei a fost Ile de France. Insula si-a reluat numele de Mauritius in 1810, sub guvernarea britanica, si i-a ramas asa pana in ziua de azi.

hotelmauritius

Insula este cunoscuta ca si Steaua si Cheia Oceanului Indian, datorita pozitiei sale georgrafice, fiind denumita de localnici si Insula Curcubeelor si a Stelelor Cazatoare (vazute frecvent de pe aceasta insula).

mauritius3

Mauritius este aproape in totalitate inconjurata de recifuri de corali care ii protejeaza laguna albastra si plajele cu nisip fin.

mauritiusbeach

Dezvoltarea si prosperitatea acestei tari o aduc in cea mai mare parte plantatiile de trestii de zahar, insa clima favorizeaza si cultivarea ceaiului.

sunset

Imagini vibrante cu plaje superbe, ape albastre, munti impunatori, vegetatii luxuriante si locuri exotice pentru atractiile turistilor…aceasta este insula Mauritius.

Source photos: Pinterest

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *