Hoteluri de gheata

Explorati cele mai frumoase hoteluri de gheata 

Pentru cei care au vazut filmul animat Frozen sau si-au dorit intotdeauna sa doarma intr-un iglu, temperaturile arctice pot fi o experienta magica pentru o noapte de neuitat in propriul palat de gheata. De la hotelurile de gheata din Norvegia, la igluri cu geamuri termice (cele din Finlanda), booking.com a impartasit cu noi cele mai spectaculoase hoteluri inspirate din celebrul Frozen.

Kakslauttanen Igloo Village, Saariselka, Finlanda

Igloo-Village-Kakslauttanen

Source photo:  www.booking.com

Intotdeauna v-a atras ideea de a dormi o noapte intr-un hotel de gheata sau intr-un iglu? Ei bine, la Kakslauttanen Igloo Village, Saariselka, Finlanda, veti fi tratati regeste in paturi king-size de lux, in timp ce in imprejurimile arctice gerul isi face simtita prezenta. Stiati ca aici exista de asemenea conditiile unui hotel de lux, cu saune, camere de relaxare, terase si seminee? In plus, va puteti umple timpul cu snowmobiling, activitati cu sanii trase de caini, tururi de observare a aurorei boreale, excursii pe Oceanul Arctic si safari cu husky si reni. Nimic nu ar fi mai relaxant apoi decat o cana de ciocolata calda.

 Kirkenes Snowhotel, Kirkenes, Norvegia

kirkenes

Source photo:  www.booking.com

Amplasat in orasul arctic Kirkenes, acest hotel de gheata se afla la o distanta de 2 ore de mers cu avionul din Oslo, si este locatia perfecta pentru a vedea aurora boreala. Hotelul este localizat intr-un fiord, departe de agitatia urbana. Este un hotel deosebit prin camerele unice sculptate din zapada, avand un bar de gheata, un restaurant si o sauna care sa-i incalzeasca pe turisti la -25 grade C. Si aici va puteti petrece timpul cu o multime de activitati, de la excursiile cu husky pana la tururile de pescuit in Oceanul Arctic, ski si pescuit la copca. Ar fi o experienta unica, nu?

Balea Ice Hotel, Cirtisoara, Romania

balea

Source photo: www.booking.com

Localizat in Muntii Fagaras din Romania, Balea Ice Hotel este primul de acest gen din Europa de Est. Oamenii locului construiesc acest hotel in fiecare an din blocurile de gheata de langa Balea Lac, asigurandu-se de fiecare data ca turistii experimenteaza o ocazie unica in viata. Accesibil doar cu telefericul in perioada de iarna datorita drumurilor  acoperite de zapada, acest hotel de gheata ofera o varietate de activitati cum ar fi schiatul, saniusul si chiar bowling pe gheata. Langa hotel se afla, de asemenea, o biserica si un bar,ambele de gheata, unde puteti bea bauturile preferate chiar din pahare de gheata.

1balea

Source photo: www.booking.com

Det Hanseatiske Hotel, Bergen, Norvegia

hanseatiske

Source photo:  www.booking.com

Daca v-a incantat ideea unei astfel de vacante, puteti merge si in Bergen, Norvegia, unde sa explorati regatul mitic Arendelle din Frozen, inspirat, de altfel, din viata reala. Parte a districtului Bryggen, un loc deosebit apartinand Unesco, Det Hanseatiske Hotel  transporta turistii inapoi in timp, intrucat aici veti gusta din sarmul rustic al unui hotel cu pereti din cherestea veche de secole. Amplasat intr-o cladire veche din secolul 16, in inima orasului Bergen, acesta se afla la mica distanta de atractiile principale ale orasului, cum ar fi si Piata de Peste.

Sorrisniva Igloo Hotel, Alta, Norvegia

sorrisniva

Source photo: www.booking.com

Filmul animat Disney este inspirat din frumoasa Norvegie, cu panorame idilice si munti parca pictati, si firoduri cu zapada si gheata din belsug. Vechi de 16 ani, Sorrisniva Igloo Hotel  este construit exclusiv din gheata si zapada, avand in fiecare sezon o noua tema. Hotelul are paturi din gheata si paturi din blana de ren pentru a va incalzi (pe langa sacii de dormit extrem de caldurosi). Aici este locul perfect pentru a privi luminile magice din Nord, iar una dintre activitatile deosebite pe care le puteti face aici este sa mergeti intr-un safari cu scooter-ul, ori sa va relaxati in cazile cu hidromasaj din aer liber.

Hotel de Glace, Quebec, Canada

hotel de glace

Source photo: www.booking.com

Creatorii filmului animat Frozen au vizitat si Hotel de Glace, pentru o inspiratie reala, iar acesta este primul hotel de gheata din nordul Americii, fiind deschis prima oara acum 15 ani. In fiecare an, acest sat de zapada din Quebec este construit sub o alta tema.

Ca si in filmul animat Frozen, se stie ca oricare hotel de gheata nu dureaza o vesnicie, intrucat gheata se topeste. Insa, pentru anul 2015, tema hotelului este Spatiu si Timp, unde momentele din trecut si viitor, literalmente ingheata in timp.

ice-hotelsglace canada

Source photo: www.booking.com

Source text: Travel Channel

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *