Cuixmala: Regatul din salbaticie

Casa Cuixmala

1

Un palat exotic ce rasare din jungla Pacificului Mexican, Casa Cuixmala este amplasata pe coasta de vest a Mexicului, la doua ore jumatate distanta de Puerto Vallarta si o ora distanta de Manzanillo.

Aflata in proprietatea unei familii de bogatasi, Casa Cuixmala  a fost transformata acum intr-un hotel de lux cu 12 suite. Suitele se afla in bungalow-uri private amplasate in gradinile tropicale sau chiar in palat. Hotelul are living-uri expansive cu panorame minunate la Oceanul Pacific. De asemenea, acest minunat palat are si spatii de relaxare in aer liber, datorita climei perfecte ce permite acest lucru. O scara imensa duce catre o piscina extraordinar de frumoasa pe plaja cu nisip alb.

Casa Cuixmala detine 2 mile de plaja privata si este inconjurata de mii de acri de rezervatie naturala, unde pe langa flora si fauna locala intalnim si o multime de antilope si zebre. Cei care ar fi tentati sa vina aici trebuie sa stie ca au o multime de lucruri de  facut, si anume, calarie, plimbarea cu bicicleta pe munte, hiking, etc. De asemenea, pot participa la programul de protectie al broastelor testoase din Cuixmala, unul dintre cele mai renumite din lume. Puii de broasca testoasa sunt eliberati in mare noaptea, cand au cele mai mari sanse de supravietuire, iar turistii pot da o mana de ajutor biologilor pentru a duce la bun sfarsit aceasta sarcina.

De asemenea, Caleta Blanca, plaja cu nisip alb aflata intr-un golf pitoresc linistit, este ideala pentru paddle boarding, snorkeling, mersul cu caiacul pe ocean, ori pentru simpla relaxare in hamac la umbra palmierilor.

7

Palatul este inconjurat de lagune cu crocodili sau turme de zebre hoinarind pe pajisti, o imagine ce aduce cu scene din romanele James Bond. Palatul a fost creat de Robert Couturier (a aparut si o carte scrisa pe aceasta tema de catre Rizzoli intitulata: Crearea Paradisului) intr-un stil exuberant care combina stilurile marocan, indian si mexican, cu tavane inalte si fantani arteziene.

Acest palat a fost construit pentru Sir James Goldsmith, care a investit nu numai in acest palat pe plaja, ci si in rezervatia naturala de 25,000 de acri cu ferme organice care au fost mai mult decat suficiente pentru acest regat din jungla.

In perioada lui Sir James, Casa Cuixmala a gazduit presedinti de stat si primi ministri din toata lumea. Actualul proprietar,  Alix Marcaccini, fiica sa, a transformat palatul intr-o vila de lux de inchiriat pentru personalitati cum ar fi  Mick Jagger, Madonna, George Lucas, Tom Cruise si chiar Bill Gates.

11

Casa Cuixmala ofera si o bucatarie de prima clasa, cu mancaruri organice sofisticate, din fermele proprii. Fructele si legumele sunt proaspat culese din gradina si servite la micul dejun. Nu numai mancarea proaspata este memorabila in aceasta vila de lux, ci si amplasarea restaurantului. Restaurantul principal ofera vederi panoramice catre plaja, ocean, lagune, plantatiile de nuca de cocos si munte. Cina este servita deseori pe plaja, intr-un cadru  intim cu sute de lumanari, oferind o atmosfera feerica.

14

Trebuie mentionat ca pretul unei suite variaza intre $1,175 si $3,225 in extrasezon.Desi functioneaza ca un mic hotel de lux, Casa Cuixmala nu si-a pierdut niciodata ambianta.

room

Source: Luxurious Magazine

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *