Casa de vacanta Ochiul lui Horus

Casa de vacanta a supermodelului Naomi Campbell

Cadourile extravagante sunt o amprenta in lumea celor bogati si faimosi, intotdeauna au fost si vor fi. Mai mult decat aparent a fost si cadoul supermodelului Naomi Campbell, primit de la iubitul rus miliardar Vladislav Doronin, cu ocazia implinirii a 41 de ani, si anume: o casa de vacanta pe insula privata a miliardarului.

naomi-campbell

Aceasta este, probabil, una dintre cele mai fanteziste case de vacanta din lume care are forma unui gigant Ochi al lui Horus (Egiptul Antic).

Creata de arhitectul spaniol Luis de Garrido, Casa Eco – Ochiul lui Horus este localizata pe insula Sedir din Turcia (cunoscuta ca si Insula Cleopatrei), in golful Gökova, o statiune locala binecunoscuta inca din Roma Antica. Se spune ca nisipul de pe aceasta plaja renumita, Cleopatra Beach, difera de nisipul de pe celelalte plaje, fiind unul dintre cele mai fine. Acest lucru poate fi explicat de catre o legenda locala care spune ca Mark Antony ar fi adus nisipul tocmai din Egipt pentru iubita sa Cleopatra (dupa care a fost denumita insula), care a refuzat sa calce pe un alt pamant in afara de cel al patriei sale.

angled-view-of-whole-houseCasa Eco Ochiul lui Horus are niste elemente eficiente – peretii si podeaua sunt construite exclusiv din sticla, avand 25 dormitoare si 5 saloane de relaxare. Energia casei vine mai ales din doua surse interesante: un sistem geotermal si panouri fotovoltaice (partea de culoare neagra a casei care inconjoara ochiul). Aceasta metoda permite casei sa isi ia strict energia necesara.

close-up-of-dome

Domul central cu mai multe etaje este construit din otel imbracat in sticla care sa permita patrunderea razelor soarelui pe tot parcursul anului. Desi aceasta casa eco promoveaza incalzirea naturala, au fost luate si anumite masuri de amenajare cu jaluzele (pentru zilele foarte calduroase de vara), precum si cu sisteme de ventilatie.

birds-eye-view-of-island

Source: www.cnbc.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *