Lacul Hillier, Australia

Lacul roz din Australia

Lacul Hillier este un lac de culoarea roz aflat chiar la marginea celei mai mari insule din Australia, din Arhipelagul Recherché. Practic se afla la doar cativa pasi  de oceanul colorat normal. Oamenii de stiinta nu pot determina cu exactitate originea culorii roz a lacului, insa acestia speculeaza ca ar fi cauzata de reactia sarii de mare si a bicarbonatului de sodiu. Astfel ca lacul seamana cu o adevarata ferma subacvatica de capsune.

Comparativ cu alte lacuri, cum ar fi cel din Retba sau lacurile sarate din Golful San Francisco, acest lac ar putea avea culoarea roz provenita de la niste organisme ca Dunaliella salina si Halobacteria. Mai exista si alte ipoteze conform carora culoarea roz se datoreaza bacteriei halofile de culoare rosie din crustele sarate. Culoarea este una permanenta, si nu este doar un efect de lumina, asa cum sustineau unii.

lake-hillier-16

Vazut din aer, lacul pare o bomboana mare roz. Are o lungime de 600 m si este inconjurat de dune de nisip si o padure densa cu copaci de eucalipt. Dunele de nisip acoperite de vegetatie separa lacul de oceanul albastru.

Singura modalitatea de a vedea acest lac este din aer. Puteti explora insulele si salbaticia abundenta a arhipelagului Recherche printr-o croaziera cu vasul Esperance.

1

Sursa: Amusing Planet

Compare hotel prices and find the best deal - www.hotelscombined.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *