Izvoarele termale din Beppu, Japonia

Beppu Oita, Japonia

In Japonia, apele termale se intalnesc peste tot, iar japonezii le folosesc de sute de ani, in special pentru beneficiile pe care le au asupra sanatatii, dar si pentru socializare. Baile la izvoarele termale (onsen este denumirea in japoneza), reprezinta cel mai frumos mod de a explora Japonia – nu doar prin a incerca diversele tipuri si a experimenta beneficiile si efectele lor fizice, ci si pentru a explora imprejurimile naturale ori pentru a descoperi orasele unde sunt ele localizate. Ati fi surprinsi sa descoperiti ca aceste izvoare naturale se intalnesc in diverse culori, verde sau negru, spre exemplu; izvoarele cu aceste  culori au diverse beneficii asupra sanatatii pielii (o catifeleaza) ori asupra durerii.

oita beppu

Exista 11 categorii diferite de izvoare termale in Japonia, fiind clasificate dupa compozitia lor minerala. De asemenea, ele se intalnesc si in culori cum ar fi alb, rosu, maro, insa cele negre sunt populare in Tokyo si Chiba. Culoarea inchisa, care intotdeauna surprinde la prima vedere, este datorata plantelor organice. Populare sunt si izvoarele termale albe. Insa, pentru o baie cu namol, incercati Beppu Onsen Hoyoland, unde va puteti bucura impreuna cu familia sau partenerii de viata.

beppu

In Beppu se afla cel mai cunoscut izvor termal din Kyushu. Izvoarele termale din Beppu sunt cunoscute ca si “iadurile din Beppu”, deoarece izvoarele termale au diverse culori dobandite dintr-un volum mare de resurse. Exista un “iad” special care are culori spectaculoase – Beppu Onsen Hoyoland, numit inainte “dyer’s hell” si faimos pentru izvoarele termale cu namol.

onsen

Dyer’s hell a fost mult timp faimos datorita izvoarelor termale albastre imbinate cu namol. Astazi, locul a devenit foarte cunoscut datorita beneficiilor pentru sanatate. Baile cu namol nu folosesc namol obisnuit, ci sunt izvoare termale naturale cu un continut de namol fin. Asadar, izvoarele termale din Beppu Onsen Hoyoland contin namol cu minereuri produse in cele mai bune conditii, cu gaze moderate, argila si apa subterana. Acest namol iese din adancurile pamantului, iar cand se usuca, se transforma intr-o pudra.

11058993

Baile mixte in aer liber sunt faimoase dar neobisnuite chiar si in Japonia. In interior, baile cu namol sunt separate pe  genuri, cum ar fi baile cu coloizi si cele cu aburi. De asemenea, aceste namoale pot fi cumparate ca si apele minerale cu efecte impotriva hipertiroidismului, presiunii cresute a sangelui, arterosclerozei, infarctului miocardic si atacului cerebral.

Se estimeaza aproape 12 miloane de turisti japonezi in Beppu in fiecare an, iar numarul vizitatorilor straini creste anual. Un studiu recent a aratat  ca exista in jur de 250,000 de turisti din Asia si alte tari in fiecare an.

Jigokumushi

Asadar, daca nu ati incercat niciodata un  izvor termal (onsen) din Japonia, este recomandat sa traiti din plin aceasta experienta minunata, iar pe langa asta, sa va bucurati din plin  si de cultura japoneza ori mai ales de bucataria locala din Beppu, renumita pentru tehnica de gatit Jigokumushi, o tehnica ecologica si sanatoasa, cu folosirea incalzirii geotermale pentru a prepara mancarea la aburi. Nu ratati aromele naturale ale ingredientelor de calitate din aceasta zona, renumita nu numai pentru izvoarele termale, ci si pentru mancarurile extraordinar de gustoase gatite prin renumita  metoda “hell steaming”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *