Top Ten insule exotice

Top Ten insule exotice

Seychelles

seychelles

Aflate pe partea estica a Africii, aceste insule sunt paradisul pur. Plaje perfecte, ape cristaline, o multitudine de insule…Insulele  Seychelles reprezinta un grup de 115 insule, iar perioada pefecta pentru a le vizita este intre lunile Mai si Septembrie, cand ploua mai putin.

Ko Lipe

koh lipe

Aflata in sudul Thailandei, aceasta insula cu plaje minunate si nisip fin poate fi vizitata intre Noiembrie si Mai, cand vremea este mai buna si nu este aglomeratie mare. Se stie ca pe aceasta insula majoritatea localurilor opresc electricitatea pe timpul noptii. Langa aceasta insula se afla o insulita unde turistii pot face snorkeling ori pot vedea recife de rechini.

Bali

bali-indonesia-beach-wallpaper

Denumita si mecca turistilor, Bali a fost votata drept una dintre cele mai bune insule in fiecare an. Aici au loc cele mai frumoase petreceri, mancarea este foarte buna, localurile sunt cele mai prietenoase, exista un vulcan ce poate fi vazut si foarte multe temple de vizitat. Bali le are pe toate. Atacurile cu bombe din 2004 si 2005 au afectat turismul, insa guvernul a luat masuri de securitate,iar de atunci nu au mai fost probleme. Vremea este constanta tot timpul anului, desi intre Aprilie si Decembrie este perioada cea mai potrivita.

Fiji

Fiji 4

Aceasta destinatie cuprinde 322 de insule, iar cele mai animate sunt cele din partea vestica, insa, oriunde ati merge, aici este raiul pe pamant. Este o destinatie populara, cautata mai ales de catre cei tineri si cuplurile aflate in luna de miere.  Majoritatea turistilor aleg grupul de insule Yasawa.

Tahiti

tahiti-1

Numele acestei insule a fost pentru mult timp sinonim cu paradisul tropical. Unul dintre cele mai cautate destinatii pentru luna de miere, Tahiti ofera paradisul pur si  romantism din plin. Aici va puteti relaxa la plaja, puteti face scuba diving, puteti savura delicioasele fructe de mare si sa priviti apele cristaline chiar din bungalow-ul  propriu. Vremea este tropicala tot anul, desi intre Mai si Octombrie sunt cele mai linistite temperaturi.

Perhentian Islands

1613-0431 Perhentian Islands

Localizate in partea estica din Malaysia, insulele Perhentian cuprind doua insule. Ambele sunt acoperite cu foarte multi palmieri, plaje intinse si ape cristaline azurii. Nu sunt multe activitati de facut aici, insa majoritatea turistilor stau la plaja toata ziua ori se relaxeaza in hamac. Perioada potrivita de a vizita aceste insule este intre Martie si Octombrie, datorita musonilor, iar in restul perioadei turistii se pot indrepta catre Tailanda unde vremea este mai prietenoasa.

Maldive

maldive2

Localizat in mijlocul Oceanului Indian, acest lant de 1000  de insule (dintre care sunt locuite 200, si doar 5 dintre ele au o populatie substantiala)  nu este altceva decat o serie de corali aflati la suprafata apei. In urma tsunami-ului din 2004, multe dintre aceste insule au fost inghitite de ape. Aceste insule minunate sunt inconjurate de plaje cu nisip alb unde se pot face scufundari si snorkeling.  Perioada oportuna de a vizita aceste insule este intre Noiembrie si Mai, cand clima este linistita si nu sunt ploi.

Curacao

curacao

Localizata in Marea Caraibelor, aceasta insula olandeza este perfecta. Orasul din Curacao este construit in stil olandez, dar imprejurimile sunt toate tropicale. Vremea este stabila tot timpul anului,  fiind intotdeauna cald si insorit. Ploile ar putea totusi sa isi faca aparitia intre Noiembrie si Ianuarie.

Hawaii

hawaii

Punctul de atractie al insulei Hawaii este Parcul  National Vulcanic. Puteti explora vulcanii, puteti urca pe vechile tuburi de lava si puteti urmari cum lava proaspata ajunge in ocean. Pe aceasta insula superba puteti vedea si o multitudine de cascade. Sezonul umed este intre lunile Octombrie si Martie, asadar temperaturile sunt si mai scazute in aceasta perioada.  Chiar daca sunt localizate una langa alta, conditiile meteo de pe fiecare insula in parte pot varia, asa ca niciodata nu stiti la ce sa va asteptati.

Cook Islands

cook isl

Un alt grup de insule din sudul Pacificului este Cook Islands, o destinatie mai putin cunoscuta si vizitata. Aceste insule au fost numite dupa James Cook, cel care le-a descoperit. Aici este locatia perfecta sa va detasati de viata cotidiana.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *