Hong Kong – opulenta si stralucire

Imagine de 272447 de la Pixabay

Hong Kong

Din punct de vedere geografic, Hong Kong-ul reprezinta o prelungire a provinciei chineze Guangdong. Este asezat pe varful acesteia si cuprinde o varietate remarcabila de caracteristici topografice – de la varfuri abrupte avantandu-se catre vaile adanci impodobite cu fluxuri de apa pana la liniile serpuitoare ale coastei si numeroase insule. Aceste varfuri, care ating peste 500 m, sunt caracteristice pentru Hong Kong mai mult decat orice alta forma de relief.

Cand sa vizitam Hong Kong

Imagine de nextvoyage de la Pixabay
Imagine de nextvoyage de la Pixabay

Singurul element constant referitor la vremea Hong Kongului este caracterul imprevizibil al acesteia – cerul poate trece de la insorit la innorat de furtuna in decurs de cateva minute. Cele mai adecvate perioade pentru calatorie sunt intre lunile martie si aprilie si de la sfarsitul lui septembrie pana in noiembrie, cand umiditatea scade si cantitatea de precipitatii este mai redusa sau inexistenta.

Ce sa faci daca mergi in Hong Kong

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Tramvaiul de pe varful Victoria
O modalitate remarcabila de a ajunge pe Varful Victoria este tramvaiul Peak Tram, care transporta turistii din forfota cartierului Central pana la blocurile de apartamente din Mid-Levels. Din numeroasele puncte de observatie ale Varfului se pot admira panoramele din cele mai multe zone ale Insulei Hong Kong precum si imprejurimile.

Peak Tram

Bea o halba intr-un pub englezesc
Cu exceptia Marii Britanii,Hong Kong detine unele dintre cele mai autentice puburi in stil britanic, in carese aduna strainii care lucreaza si locuiesc in oras.

Exploreaza un Dim Sum
Un pranz luat intr-un Dim Sum este o experienta obligatorie in Hong Kong, agreabila atat pentru atmosfera animata, cat si pentru mancarea propriu zisa. Avand drept principiu de baza mancatul la comun, dim sum este, de regula, servit unui grup, permitand tuturor mesenilor sa guste cate o bucatica din fiecare fel.

chinese-dimsum

Ocean Park
Situat intr-o peninsula deluroasa din zona sudica a Insulei Hong Kong, acest parc dde 80 de hectare este o combinatie de prima clasa de oceanarium, gradina zoologica si parc de distractii, fiind unul dintre principalele puncte de atractie ale Hong Kong-ului.

Rides in HK Ocean Park

Fa o plimbare cu Jonca
Joncile, barcile cu panze in forma de aripi de liliac, au disparut, fiind inlocuite de cargouri. Cu toate acestea, inca poti savura aceasta experienta unica a Hong Kong-ului.

Star Ferry
O excursie pentru a traversa Portul Victoria labordul feribotului Star este una dintre cele mai ieftine modalitati de transport, cu doar 2,20 HKD. Aceste ambarcatiuni matahaloase, colorate in verde si alb, strabat portul de 450 de ori pe zi.

Manastirea celor zece mii de Buddha
Peste dealuri, la nord vest de Sha Tin, care ofera garantia unui bun feng shui, se afla Manastirea celor Zece Mii de Buddha. Este locul care se bucura de cea mai mare popularitate dupa cursele de cai. Fii pregatit pentru un urcus dificil pentru a ajunge la temple.

O plimbare prin Macao
Viziteaza Macao pentru opulenta sa, dar si pentru templele stravechi si satele traditionale.

Restaurantul marin din Guangzhou

Pentru o experienta exotica,viziteaza restaurantul cu specific marin Yumin din Guangzhou, unde crocodilii, care se vor regasi apoi in farfurie, ratacesc prin hol cu botul strans legat.

Guangzhout

Nu rata:

• Soare,mare si nisip fin sudul insulei Hong Kong
• Cursele de montagne-russe de la Ocean Park
• Masa la restaurantele plutitoare de la Aberdeen
• O plimbare cu sampanul la Aberdeen
• O drumetie pe varful Dragon’s Back
• Cele 23 de rezervatii natural care acopera 40% din relieful teritoriului.

Source text: Hong Kong – National Geographic Traveller

Source photos: Pixabay

chinastore.ro

Leave a comment

Your email address will not be published.