Canada

Canada, taram neexplorat…

Canada este una dintre tarile cu atat de multe locuri neexplorate inca, la care multi viseaza. Este a doua tara ca si intindere dupa Rusia, si se intinde de la oceanul Atlantic la Oceanul Pacific. Populatia Canadei, de aproape 34 de milioane de locuitori, este concentrata pe coasta Atlanticului si in jurul marilor lacuri, ceea ce inseamna ca restul teritoriului a ramas inca neexplorat.

De la orase vibrante la munti irezistibili, de la vinuri premiate la sporturi cum este surf-ul in plina expansiune, diversitatea atractiilor Canadei este la fel de mare precum vastitatea provinciilor.

Vancouver

Inconjurata de creste muntoase acoperite de zapada, plaje intinse, golfuri riverane, paduri cu vegetatie luxurianta si parade florale incantatoare, Vancouver este celebrat ca unul dintre cele mai frumoase orase din Canada. Vizitatorii si localnicii adora sa-i exploreze minunatiile prin sporturi ca ciclismul, navigatia, golful si schiatul. Avand aproximativ 148 de parcuri in interiorul orasului,

Vancouver

Vancouver este fascinant prin naturaletea culorilor pe tot parcursul anului. Turistii se pot bucura de un tur de jumatate de zi la Art District, locuri sportive, China Town si Old Vancouver, unde se pot plimba pe drumurile pietruite din Gas Town, Robson street, prin parcul de 1000 de acri Stanley Park, Brockton Point, Prospect Point cu vederile sale fabuloase catre ocean, golful englezesc, parcul Regina Elisabeta,  prestigiosul Shaughnessy Estates, insula Granville, ori pot admira privelistea spectaculoasa din port.

Grouse Mountain

Aflat la doar 15 minute de centru, Grouse Mountain este atractia celor patru anotimpuri din Vancouver. Aventura incepe odata cu turul pe care Super Sky il ofera turistilor, care se pot bucura de o priveliste uimitoare din varful muntelui.

GrouseMountain

Podul suspendat Capilano

Cu un premiu de excelenta in Turismul National al Canadei, podul suspendat Capilani iti taie rasuflarea la o  inaltime de 230 feet deasupra raului Capilano, cu o lungime de 450 feet. Acesta se afla la 10 minute de centrul orasului.

Capilano suspension bridge

Observarea balenelor

Expeditiile de explorare a apelor de pe coasta incep din portul Victoria, de unde veti pleca in cautarea balenelor si a altor vietati marine. Intalnirea cu acesti predatori magnifici ai oceanului poate avea loc intre lunile aprilie si octombrie, atunci cand somonul migreaza din mare. Toate expeditiile sunt conduse de catre un ghid specializat, expert in viata marina si mediul marin din Canada.

Whale

Statiunea Whistler

Situat in in zona muntoasa din British Colombia, si aflat la doar doua ore de condus pe sosele aflte la tarmul marii, cu peisaje incredibil de frumoase, pe Sky Highway, intalnim statiunea montana Whistler.  Aceasta nu este faimoasa doar pentru sporturi ca snow-mobiling, plimbare cu sania trasa de cai, heliskiing, ci si pentru sporturi de vara tentante, prin salbaticie, cum ar fi mountain bike, rafting, canoe, plimbarea cu caiacul, jet boating, etc. Whistler – gazda Jocurilor Olimpice de Iarna din 2010 este, de asemenea, faimoasa si pentru cel mai bun resort de golf din lume.

Bow river

Canadian Rockies

“Comorile din America de Nord”, Canadian Rockies – ofera una dintre cele mai dramatice peisaje din lume. Lacuri senine, izvoare spumoase, cascade superbe, vai cu paduri bogate, campii pline cu flori si, deasupra tuturor, muntii stancosi ridicandu-se in toata gloria lor. Calatoriile sunt adevarate aventuri in frumoasele zone din British Colombia si Alberta prin Rocky Mountainner sau cu trenul ori masina, iar parcurile nationale din Banff si Jasper sunt o adevarata incantare pentru ochiul calatorului.

1

Admirati spectaculosul Lac Louise, splendoarea Muntilor Stancosi Canadieni, locul unde intilnim vestitii ursi Grizzly si Ursii Negri. Nu uitati sa va bucurati si de faimoasa Alee a Campurilor de Gheata, care pare pur si simplu o vedere dintr-o felicitare, ori mergeti cu Ice Explorer pe ghetarul Athabasca vechi de 400 de ani; cu siguranta acestea vor fi niste amintiri memorabile pentru orice turist.

GlacierNationalPark

Estul Canadei

Orasele cu specific frantuzesc Montreal si Quebec reprezinta cele mai istorice si frumoase orase din Nordul Atlanticului.  Chateau Frontenac – reperul cel mai distinctiv din Quebec, un oras cetate cu strazi inguste batute de vant, cu cladiri istorice din piatra si vederi magnifice catre raul St. Lawrence, toate fac din acest oras una dintre cele mai populare destinatii.  Explorati cartierul vechi din Montreal, cu strazi inguste pietruite, cladiri frantuzesti din secolul al 17-lea si cladiri cu interioare superbe cum ar fi Basilica Notre-Dame. Daca vreodata ajungeti in Canada, nu ratati legendara Cascada Niagara si cea mai faimoasa plimbare cu Maid of the Mist chiar la baza cascadei. O adevarata experienta!

quebec

Vola.ro

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *